Ads txt

google.com, pub-3932425339041715, DIRECT, f08c47fec0942fa0
إشترك معنا ليصلك جديد الموقع

بريدك الإلكترونى فى أمان معنا

السبت، 21 سبتمبر 2013

مطبخ جمالك عنوانك 'طرق حفظ الخضر والفواكه


اليوم جمالك عنوانك  بيقدم ليكي طريقة حفظ الخضر والفواكه أكبر مدة ممكنة دون ان يحدث لها أي تلف وفيما يلي طريقة الحفظ  نبتدى على طول بطريقة حفظ :-
الملوخيه
بنجبها ونغسلها كويس ونسبها تنشف من الميه شويه وبعد كده نحطها فى كياس بلستك ونفرزها على طول ووقت استعملها نطلعها مجمده ونخرطها بتبقى سهله وتتخرط اسهل وممكن نخرطها ونعملها فى شوية شوربه ونلفها على النار وبعدين تدخل التجميد بس الطريقه الاولى افضل .

 ورق العنب
نجيب ورق العنب ونغسله ونشيل العود منه ونسلقه مع ليمون ونرصه ونحطه فى كياس ونجمده او نجمده نى من غير سلق بس الطريقه الاولى احسن.
 
البقدونس والكسبره والشبت
بنغسلهم كويس ونشفهم من الميه ونخرط ونحفظ وممنوع فكهم من التجميد بنحطهم من الفريزر على الاكل ويفضل الحاجات الى زى المحشى او الكفته
 

الفلفل الاحمر
بغسله وافرمه وحطه فى الاكياس واجمد وممكن يحفظ صحيح من غير فرم .

الارنبيط والبروكلى
بغسل واسلق مع خل وكمون ويبرد شويه وعلى التجميد.
الفروله
بغسلها كويس وشيل الورده الخضره منها وحط عليها مقدار بسيط سكر وكيس واجمد


الارنبيط والبروكلى
بغسل واسلق مع خل وكمون ويبرد شويه وعلى التجميد.
الفروله
بغسلها كويس وشيل الورده الخضره منها وحط عليها مقدار بسيط سكر وكيس واجمد
المشمش
بعمله بالطريقه الى هقولها واحفظه لرمضان بيبقى احلى من قمر الدين الف مره وكمان من غير ماده حافظه ، بجيبه وشيل منه البزره واغسله واحطه فى حلهوعليه سكر يعنى الخمسه كيلو بحط عليهم كيلوسكر وعلى النار واسيبه لحد ميبتدى يدبل وينزل ميه بس ميدبش يبقى محتفظ بقوامه اطفى وسيبه يبرد واحط فى اكياس واجمد.
البرتقال البلدى
بعصره واخد العصير وكيسه واجمده  ،وعلى فكره بيبقى تحفه وممكن تعمليه بالجزر وتحفظيه برده.

شارك هذه الصفحة وتابعنا على صفحاتنا الرسمية
شارك الموضوع →
تابعنا →
إنشر الموضوع →

0 التعليقات:

إرسال تعليق